• 1
  • 2
  • 3

10 tips för kämpande Standup komiker

Attackera inte en medlem i publiken

Det vill säga, om han inte ber om det. Det kan vara kul att skämta om en medlem i publiken, men var försiktig vilka du bråkar med. En bra regel är att gå efter någon som heklar eller Om de ber om det vill dom ha det.

 

Försök inte skämta om att du bombar tills du har verkligen bombat

Om ett skämt inte går som planerat, betyder inte att du bombat. Om tre eller fyra går dåligt, kanske det är läge att sätta i bombnings skämten. Din publik kanske tycker att det går bra, men om du skämt om att du bombar för tidigt kommer du låt dem veta att någonting gick fel. Aldrig erkänna nederlag innan du är säker.

 

Förmåga att tåla skämt

Många komiker kan berätta bra skämt, men de kan inte ta ett bra skämt själva. Behåll ditt sinne för humor. Det är trots allt den bästa källan till roligt material.

 

Inse att det är svårt att få folk att skratta

Det är lättare att skrämma någon än att få någon att skratta. Människor skratta av olika skäl. Vissa människor gillar kvicka skämt, men hatar fysisk komedi och andra hatar grova skämt, men älskar roliga historier. En framgångsrik komiker vet hur man "läser" vad en publik kommer att tycka om och kan leverera efter detta.

 

Håll dig till angiven tid

Avluta när det är tänkt att du ska avsluta. Det är oprofessionellt att fortsätta in på nästa komikers tid. Du skulle inte uppskatta om en annan standupkomiker tog din tid, så gör det inte mot andra.

 

Kopierar eller "stjäl" INTE skämt från andra komiker

Det är aldrig ok att stjäla skämt eller material från andra standup komiker. Om du inte kan komma med original material på egen hand bör du nog ta en funderare på om du verkligen ska bli standupkomiker. Att stjäla kommer bara skada din karriär. Om du har material som liknar någon annans bör du lägga bort det när du får reda på det.

 

Memorera ditt material, men var beredd på att improvisera

Det är alltid bäst att memorera din akt så att du kan fokusera på framförandet utan att vara orolig för att inte komma ihåg. Men se till att det låter naturligt när du framför ditt memorerade material och var alltid beredd att improvisera. Du vet aldrig vart publiken kan leda dig.

 

Kritisera inte andra komiker

Att kritisera, döma, eller driva med andra standup komiker på ett negativt sätt kommer att skada din karriär. Standupvärlden är liten. Om du är bra, du behöver inte trycka ner konkurrensen.

 

Videofilma dina framträdanden

Vill du ha ett enkelt tipps för att förbättra dina framträdanden? Låt någon videofilma dem åt dig och sedan kan du titta på dem igen. Många gånger hittar man massor med överraskningar när man tittar på en video av sin akt. Man hittar saker som förfärar och saker som man absolut vill upprepa i framtiden.

 

Var alltid Professional

Om du vill slå igenom som standupkomiker, måste du ta det seriöst och behandla det som ett jobb. Jobb är "stand-up-komiker" så var professionell mot alla från din publik att klubb ägare och andra Komiker. Den som är professionell vinner alltid i slutändan.