• 1
  • 2
  • 3

10 tips för att vara säker på att misslyckas med StandUp

Vanliga misstag av nya komiker

 

1. Lär dig inte dina skämt utantill!

Det kan vara mycket roligt att titta på en ny komiker som kämpar för att komma ihåg nästa bit av sitt material - men inte på det sätt han / hon avsett. För att vara säker på att bekräfta publikens misstankar om att du inte bryr dig tillräckligt om dem för att lära sig ditt material, brainstorma helt enkelt några idéer utan att låta dem passera ett papper först.

 

2. Tänk inte ens tanken att göra stödord för att minas vad du ska säga!

Det är helt vansinnigt att försöka länka ihop det sista skämtet med det första skämtet i nästa sektion. Publiken är ett förlåtande gäng och kommer vänta tålmodigt medan du försöker vara originell med fraser som "Äää ... vad mer kan jag säga?" eller "vänta, vänta, Jag vet vad jag ska säga … det gör jag faktiskt!". Som grädde på moset, kan du dra fram ditt skrynkliga handskrivna papper, samtidigt som du försök förvilla dem med ett fånigt flin i ansiktet - det kommer gå fint, verkligen!

 

3. Hälsa inte på publiken!

Varför bry sig om att säga "Hej", "god kväll" "tjena" eller någon annan hälsningsfras - detta skulle kunna introducera dig till publiken på ett vänligt sätt och ge en positiv reaktion - Låt mig le, som om du skulle behöva det!? Dyk in i ditt material, smickra inte pöbeln med populistiska uttalanden, de har kommit för att höra dina skämt, inte dina artigheter. Och medan vi ändå är inne på ämnet… Säg inte adjö och tack heller! Kom igen - De har hört skämten, antingen gillar de dig eller inte. Det är inte bra att tacka dem för deras uppmärksamhet, särskilt inte om de inte get dig tillräckligt av den - berätta för dem vad du egentligen tycker om deras halv-lama försök att förstå djupet och innehållet i dit genialiska material. På så sätt kan de uppskatta din ärlighet - även om de är 100% ärlig med dig om huruvida de någonsin vill se dig igen!

 

4.Bry dig inte om hur du blir presenterad

Med skämt som har sådan unik karaktär, kvicka vändningar och skarpa iakttagelser, behöver du inte lägga ner energi på vad komikern innan säger om dig. Bry dig inte i att se till att de framhäver dig på rätt sätt. Han kan presentera dig som en enbent balett dansare från Bulgarien, eller bara som en skitdålig ny komiker vars namn han inte ens orkar läsa upp från den skrynkliga pappersbit du gav honom tidigare. En sann komiker kan arbeta med all sorters introduktioner, oavsett hur nedsättande eller förvirrande de må vara, det visar bara på kraften hos en mästare som kan improviserar på tårna. Och även om det tar fem minuter för publiken att återhämta sig från en dålig intro och börja förstå vem du egentligen är, nåväl - dom vet till nästa gång!

 

5. Se inte till att publiken känner sig trygg med att du är rolig!

Det finns absolut inget behov att säga något roligt på en gång, som visar vem du är eller antyder till vilket tema dina skämt har. Detta kan bara ge dem intrycket att du är värd att lyssna på och att du kanske ger dem några fler skratt. Det skulle vara för enkelt. Det är bättre att bara plöja rakt in i din första skicklig komponerade 5 minut ers material med intrikata kontrapunkt och dunkla hänvisningar till 20 år gamla avsnitt av Star Trek. Om publiken inte är sofistikerad nog att uppskatta en sann konstnär som inte kan begränsas av utnött formler från förr, Synd för dom, då kan dom dra åt helvete.

 

6. Försök inte lära dig att använda en mikrofonen

Mikrofonen är helt enkelt bara ett verktyg. Man kan ändå inte höja kvaliteten på ett framträdande med High fidelity sound. Du vet att publiken kommer förlåta en godtagbar halv minut för att fumla med miken i början. Även om du tappar den kommer de vänta tålmodigt och hellre fria än fälla. Om du håller den för nära munnen kommer bara publiken höra dig bättre, och att distortionden som uppstår ger bara den sanna "klub" känslan. Om mikrofonen är för långt bort från munnen, kommer du fåhjälp av publiken att lägga en ljud matta av skönt mummel i lokalen (och publiken kommer fortsätta sin otvivelaktigt viktiga samtal i fred, utan den ständiga avbrott av skämt). Så tänk lär dig inte mikrofonenteknik - lämna det till nördarna.

 

7. Ta inte in någon annan i ditt framträdande

Lyssna nu - du har svettats blod över dit material, praktiseras det om och om tills det är "perfekt. Det är klockat in i minsta millisekund och, uppriktigt sagt, du ska inte behöva avbrytas av konstanta munterheter från människor som uppenbarligen inte fattar att du har en väldigt snäv tidsram och att du helt enkelt måste komma igenom ditt material till det bittra slutet. Om de missar nästa skämt eftersom de fortfarande skrattar åt de förra (förmodligen för att de var så korkade att de för att förstå skämtet inom det 0,4 sekunderna som du generöst avsätt för "ta in publikens respons") - ja,ja, det är deras förlust!

 

8. Titta inte på hela publiken

Kom igen, Vem tror fortfarande på gammalt skrock om att människor som undviker din blick är lömska och opålitliga! Tror du på tomten med. Människor har inte kommit för att bli beundrade eller uppskattade genom att du ger dem en blick ibland, de har kommit att uppskatta rå komisk talang. De behöver verkligen inte en blick som ger en falsk känsla av samförstånd som ger outtalat band mellan artist och publik, och är den bästa försiktighetsåtgärd mot häcklande.

 

9. Håll dig inte till din tilldelade tid

Ingen kan begära att en komiker som skapar svallvågor av skratt att helt enkelt måste hålla sig till de tidsluckor som någon misslyckad-komiker, semi-nazist till klubbägare har tilldelat dig. Hey manen, komedi funkar inte så! När storheter skämtarrunt med komiska idéer är det sista i deras sinnen vilken tid som gäller, och om du vill komma till toppen måste du tänka som topp komiker, som helt säkert inte "timar" sina uppträdanden på sekunden (eller... så är det precis vad dom gör - TB). Även om de nu gör det, bara för att det tar tid från de andra komikerna och gör klubb ägarna så förbanade att de ALDRIG boka er igen, det är ändå ingen anledning att förneka dig yttrandefrihet, ELLER HUR?!

 

10. Visa inte respekt för de som driver standupklubben

Vem i helvete tror dom att dom är! Dom är bara komiker som inte lyckats själva, och ändå står de i vägen, och leker med människors liv, känslor, och kommer med sina patetiska små synpunkter på att tysta ner, "Tighta till, Tighta till", varför kan de inte bara softa ner och uppskatta när ett nytt komikergeni föds och skaffa sig ett liv! De förväntar sig att du ska ringa dem, de ringer ALDRIG tillbaka, utom när de är desperata. Det är orättvist att de har absolut kontroll över en det du skulle döda eller dö för - ett GIG på en bra klubb, med en uppvärmd publik som ger dig en bättre än sex upplevelse, som du längta efter - skratt, i stora lass, exploderande ur deras munnar, krypande smicker, ostoppbara applåder, stående ovationer, innerligt tillbaka ropande, tänder och leenden, extranummer, adrenalin rus och endorfin överdos, ett naturligt känsla som ingen annan. Och för att de förväntar sig en smula respekt, några telefonsamtal och lite disciplin? Tror dom att dom äger klubben?!!?!