Ahmed Berhan: En Mångsidig Ståuppkomiker och Skådespelare

Upptäck Ahmed Berhans Mångfacetterade Talang

Ahmed Berhan är en mångsidig artist inom ståuppkomik, skådespeleri och programledning. Med ett imponerande CV och en lång lista av framträdanden i radio och TV har Ahmed etablerat sig som en av Sveriges mest framstående komiker och underhållare.

Radiostjärna och TV-personlighet

Ahmed Berhan har prytt våra TV-skärmar och radiosändningar genom åren. Han har medverkat i populära program som Kontoret (TV4), Bert (TV4), Ambassadören (Viaplay), Parlamentet (TV4), Tankesmedjan i P3, Morgonpasset i P3, Hot Take i P3 och Vi måste snacka hår i P1. Hans förmåga att belysa och skämta om olika ämnen har gjort honom omtyckt av en bred publik.

Under 2022 har Ahmed varit programledare för SVT:s humorsatsning ”IFS – invandrare för svenskar” och stand-up-showen ”Semst” tillsammans med Jonathan Unge och Branne Pavlovic. Han har även varit programledare för SVT:s barnprogram ”Ahmed i medeltiden” (2010).

Stjärnskott inom Skådespeleri

Ahmed Berhan visar upp sin talang som skådespelare genom att ha haft huvudrollen i filmen ”Hjärtat” och medverkat i ”Diorama”. Han har även blivit tilldelad huvudrollen i den nyskrivna pjäsen ”8 kvadrat”, vilket stärker hans position som en respekterad skådespelare.

Fantastisk Ståuppkomiker

Ahmed Berhan är inte bara en framstående TV-personlighet utan också en fantastisk ståuppkomiker. Han har uppträtt i Släng dig i brunnen, Comedy Central Confessions, Comedy Central och på Raw Comedy Club. Ahmeds humor, präglad av personliga erfarenheter som ung invandrare i Sverige, har gjort honom populär och respekterad inom ståuppscenen.

Bakgrund och Inspiration

Född av föräldrar från Eritrea och uppvuxen i Stockholmsförorten Rågsved har Ahmed Berhan en unik bakgrund som genomsyrar hans humor. Han började sin karriär med stand-up på puben The Big Ben och Södertörns högskola, där han studerade till civilekonom. Genom sitt samarbete med radioprataren och komikern Kodjo Akolor introducerades han för stand-upscenen på den legendariska standupklubben Big Ben StandUp.

Ahmed Berhans humorstil, inspirerad av förebilder som Chris Rock och Dave Chappelle, reflekterar hans personliga perspektiv och tar upp ämnen som rasism, sex och fördomar. Hans vågade och satiriska skämt har gjort honom känd som en ståuppkomiker som inte drar sig för att utmana och underhålla.

Miss inte chansen att uppleva Ahmed Berhan – en Rågsvedskillen vars komik är lika rå och rak som han är hysteriskt rolig. Han har etablerat sig som en humoristisk kraft som inte backar från något ämne och alltid får publiken på fall!

Ahmed Berhan _

Information om Ahmed Berhan _

Hemsida: https://allthingslive.se/artist/ahmed-berhan