FAQ / Vanliga frågor

FAQ / Vanliga frågor2023-12-05T15:26:47+01:00

Vanliga frågor / FAQ

Allmänna frågor som inte besvarats är brevid2024-04-08T18:47:32+01:00
 1. Varför anses kvinnor vara en viktig publik?
  • Kvinnor anses vara en viktig publik eftersom de representerar en betydande del av konsumenterna av underhållning och kultur. Deras perspektiv och reaktioner kan påverka framgången för ett evenemang och bidra till en mer inkluderande och mångfacetterad upplevelse för alla närvarande. Dessutom reflekterar en diversifierad publik samhället i stort, vilket berikar kreativa uttryck och dialog.
 2. Hur skiljer sig kvinnors skrattsvar från mäns?
  • Kvinnors skrattsvar kan skilja sig från mäns i termer av vad de finner humoristiskt, hur de uttrycker sitt nöje och i vilken omfattning de är villiga att engagera sig med innehållet. Forskning antyder att kvinnor ofta uppskattar humor som är relaterbar och bygger på sociala observationer, medan män kan föredra mer aggressiv eller ironisk humor. Dessa tendenser är dock generaliseringar och individuella reaktioner varierar brett.
 3. Kan humor anpassas specifikt till kvinnor?
  • Ja, humor kan anpassas specifikt till kvinnor genom att ta hänsyn till ämnen, narrativ och presentationssätt som resonans särskilt väl med kvinnliga åhörare. Detta innebär inte att utesluta män eller andra åhörare, utan snarare att inkludera ett bredare spektrum av perspektiv och erfarenheter som speglar kvinnors liv och insikter.
 4. Hur kan komiker dra nytta av att förstå sin kvinnliga publik?
  • Komiker kan dra stor nytta av att förstå sin kvinnliga publik genom att anpassa sin humor för att engagera denna publik mer effektivt, vilket kan leda till större framgång och popularitet. Att förstå vad kvinnor uppskattar i humor, deras kulturella och sociala sammanhang samt vad som engagerar dem, kan hjälpa komiker att skapa mer relevanta och tilltalande skämt och berättelser.
 5. Vilka ämnen uppskattas mest av kvinnor i standup?
  • Ämnen som ofta uppskattas av kvinnor i standup inkluderar men är inte begränsade till, vardagliga observationer, relationer, familjeliv, arbetsliv, samhälleliga normer, och kvinnors erfarenheter och utmaningar. Humor som behandlar dessa ämnen på ett insiktsfullt och relaterbart sätt tenderar att resonera väl.
 6. Hur påverkar kvinnors närvaro atmosfären på en standup-klubb?
  • Kvinnors närvaro på en standup-klubb kan bidra till en mer välkomnande och inkluderande atmosfär. När kvinnor känner sig representerade och bekväma, skapas en mer positiv och balanserad energi i rummet. Detta kan uppmuntra en större mångfald av röster och perspektiv på scenen, vilket berikar upplevelsen för alla närvarande.
Vad kostar standupen?2024-01-15T10:32:13+01:00

Inträdet är 0-90 :-/ person

Ju fler människor vi når, desto mer levande och spännande blir vår gemenskap och då kan vi också bjuda in fler komiker.

Därför har vi med jämna mellanrum ”kompis priser” och hoppas att så många som möjligt vill hjälpa oss att sprida

www.BigBenStandUp.com

eller
www.facebook.com/BigBenStandUpComedy/

Så snälla, snälla, snälla dela gärna vår hemsida och informationen om Big Ben Standup på alla sätt ni vill. Gå gärna in och läsa våra artiklar om tidigare shower och tips om StandUp.

Hjärtligt välkomna

Vilka komiker kör standup ?2024-01-15T10:33:52+01:00

Vad kul att ni vill komma till BigBenstandUp.

Vi brukar inte gå ut med vilka komiker som kör. Det beror framför allt på att vi inte heller vet. Det är alltid en skön blandning av nya och erfarna komiker. De nya komikerna avbokar för de är så nervösa och de etablerade komikerna hör av sig in i det sista och vill helst komma oannonserat. OM det ofentliggörs så är det framför allt på klubbens FaceBooksida. På hemsidan kan man även se vilka som kört tidigare samt vilka som är konfrancerer för de olika kvällarna.

Hjärtligt välkomna

Hur anmäler jag mig för att köra stand up?2023-12-16T00:38:28+01:00

Vad roligt att du vill komma och köra!

Vi älska nya komiker men får just nu en överväldigande mängd ansökningar och prioriterar de komiker som hjälper oss att sprida BigBenStandup.com. Ju fler människor vi når, desto mer levande och spännande blir vår gemenskap och då kan vi också bjuda in fler nya komiker.

Så snälla, snälla, snälla dela vår hemsida och informationen om Big Ben Standup på alla sätt du vill.

Gå därefter in och anmäl intressea att köra på www.BigBenStandUp.com, under länken ”Uppträda”.

Du få ett mail om vi har möjlighet att erbjuda en plats för dig att skina på vår scen.

Tack för ditt tålamod och förståelse. I väntan på svar från oss får du gärna gå in och läsa våra artiklar om tididgare kvällar och tips om StandUp.

Hjärtligt välkomna

Vad är en ståuppare?2023-11-24T08:13:59+01:00

En ståuppare är en konstnär som bemästrar den ädla konsten att få folk att skratta! På scenen levererar ståupparen skämt, anekdoter och roliga observationer om vardagen som får hela publiken att brista ut i skratt.

På Big Ben Stand Up, en av Stockholms mest ikoniska stand-up-scener, är ståupparna mästare i att underhålla. Genom år av erfarenhet och träning har de slipat sina framträdanden till perfektion, och det märks när de står på scen och trollbinder publiken med sitt komiska talang.

En ståuppare är mer än bara en komiker – det är en entertainer som behärskar timing, rörelser och samspel med publiken. Det handlar om att våga vara sig själv och våga skämta om allt mellan himmel och jord.

Men det är inte bara enkelt skratt som ståupparen levererar. I sitt material kan en skicklig ståuppare också få oss att reflektera över samhället, utmana fördomar och se vardagen ur nya och humoristiska perspektiv.

Så nästa gång du går på en stand-up-show, titta noga på ståupparna på scenen. De är mer än bara komiker – de är konstnärer som med sitt skratt skapar glädje och samhörighet i en värld som ibland kan vara allt annat än rolig.

Vart kan man se stand-up?2023-12-16T00:40:00+01:00

Stand-up är en underhållningsform som sprider skratt och glädje över hela Sverige. Om du är sugen på att uppleva riktigt roliga stunder, finns det många platser där du kan se stand-up!

Ett av de mest ikoniska och populära stand-up-ställena i Stockholm är Big Ben Stand Up. Sedan 2004 har Big Ben varit ett mecka för komiker och publik som älskar skratt. Här kan du njuta av professionella komiker och spännande nykomlingar som framträder med sitt bästa material.

Big Ben Stand Up erbjuder en unik atmosfär där du kan känna dig som en del av den varma och välkomnande stand-up-gemenskapen. Här bjuds det på humor i världsklass och minnen för livet.

Förutom Big Ben finns det även stand-up-klubbar och scener runt om i landet som erbjuder fantastiska upplevelser. Kolla in lokala klubbar och evenemang nära dig för att få en dos av ståupp-komik i din närhet.

Oavsett om du är en inbiten stand-up-fantast eller nyfiken på att upptäcka denna underhållande konstform, så finns det alltid en scen nära dig där du kan få skratta tills du gråter. Så varför inte ge dig själv den gåvan av skratt och ge dig ut på en stand-up-upplevelse som du sent kommer att glömma?

Hur gör man stand-up?2023-11-24T08:13:32+01:00

Att göra stand-up är som att navigera i en labyrint av skratt och överraskningar. Först och främst behöver du modet att våga stå på en scen och dela med dig av ditt roliga material. Det kan vara läskigt, men också otroligt givande!

Börja med att observera vardagen och hitta det komiska i det triviala. Skriv ner dina tankar, skämt och anekdoter. Testa dem framför spegeln och framför vänner för att se vad som fungerar och vad som kan förbättras.

Känslan av att vara autentisk är viktig i stand-up. Hitta din egen röst och var ärlig mot dig själv och din publik. Ha kul på scenen och släpp loss din kreativitet!

Kom ihåg att repetition är nyckeln. Öva, öva och öva lite till. Ju mer du framträder, desto bättre blir du. Var inte rädd för att testa nya skämt och anpassa ditt material efter olika publiker.

Ha tålamod – det tar tid att bygga upp sin karriär som stand-up-komiker. Väx och utvecklas genom att ta feedback och lära av dina framträdanden.

Så våga kasta dig ut i stand-up-världen med ett skratt och en dos självdistans. Vem vet, kanske blir du nästa stora stjärna som får hela världen att skratta!

Vad krävs för att bli komiker?2023-11-24T08:13:11+01:00

Att bli komiker är en resa fylld av skratt, svett och ständig utveckling. Först och främst behöver du passionen för humor och en stark vilja att få människor att skratta. Det krävs också mod och självförtroende för att våga stå på en scen och dela med sig av sitt material.

För att bli komiker är det viktigt att träna, träna och träna ännu mer. Skriv skämt, testa dem framför spegeln och framför en liten publik. Var inte rädd för att misslyckas – det är en del av processen!

Flexibilitet och anpassningsförmåga är nyckeln till att hantera olika typer av publik och scenarier. Att kunna läsa av rummet och improvisera när det behövs är ovärderliga egenskaper för en komiker.

Viktigast av allt, behåll din äkthet och hitta din egen unika röst. Var inte rädd för att vara sårbar och dela med dig av dina egna upplevelser och tankar – det är vad som gör en komiker autentisk och minnesvärd.

Så om du drömmer om att få folk att skratta tills de gråter, ta chansen, våga prova och kämpa för att utveckla din komiska talang. Vem vet, kanske blir du nästa stora skrattmästare som sprider glädje och humor världen över!

Vem är roligast i världen?2023-11-24T08:12:55+01:00

Det är omöjligt att utse en enda person som den roligaste i världen. Humor är subjektivt och varierar från person till person. Det som får mig att skratta kanske inte får dig att bryta ut i ett enda leende, och vice versa.

Världen är fylld av fantastiska komiker med olika stilar och perspektiv. Från skarp satir och absurd humor till hjärtlig vardagskomik – det finns något för alla. Oavsett om det är standup, improvisation eller sketchkomedi, så har vi lyckligtvis ett brett utbud av skickliga komiker som sprider glädje och skratt över hela världen.

Så istället för att utse en enskild ”roligast i världen,” låt oss fira mångfalden och uppskatta alla dessa skickliga komiker som delar sin gåva med oss och gör våra dagar lite ljusare genom skratt

Vilka är Sveriges bästa komiker?2023-12-16T00:45:09+01:00

Kolla in dessa briljanta komiker som tagit Sverige med storm! År 2016 skrattade vi med Henrik Schyffert och Nour El Refai, medan 2018 bjöd på Messiah Hallberg och Josefin Johansson. Året därpå 2019 hade vi glädjen att roas av Jonatan Unge och Petrina Solange, och 2020 fick vi skratta tillsammans med Isak Jansson och Petrina Solange igen!

Deras unika stilar, lysande komik och oslagbara timing har gjort dem till riktiga stjärnor på standup-scenen. Från galna anekdoter till träffsäkra satirer – dessa komiker vet hur man får oss att skratta så tårarna rinner!

Så, om du vill njuta av humor i världsklass, kolla in dessa fantastiska komiker och låt dig dras in i deras skrattfyllda värld!

Vem är sveriges bästa komiker?2023-11-24T08:12:07+01:00

Kirsty Armstrong och Carl Stanley är årets bästa kvinnliga respektive manliga ståuppkomiker. Duon prisades på Svenska Standup-galan som i år firar 20-årsjubileum. Kirsty Armstrong nominerades 2019 till årets nykomling och 2020 till årets kvinnligakomiker, och i år var det hennes tur att ta hem den finaste utmärkelsen. Men många hävdar att det är Johan Glans eller Tomas Bonderud

Vad gör en komiker?2023-11-24T08:11:14+01:00

Komikern framför vitsar och roliga historier och kan använda sig av hjälpmedel som mim, kroppsspråk och särskilda kläder samt olika redskap, som musikinstrument eller leksaker för att framföra sitt budskap.

Vad krävs för att bli komiker?2023-11-24T08:10:58+01:00

Ingen ting egentligen mer än viljan att få andra mäniskor att skratta. Det finns inga genvägar, det är bara sätta igång. Börja med att läsa allt under rubriken articklar på www.BigBenStandU.com där efter är det bara att anmäla intresse här på www.BigBenStandUp.com under länken ”Uppträda” här kan man som nybörjare visa intresse och sedan bli inbokad.

Hur skriver man en stand up?2023-11-24T08:10:40+01:00

De flesta komiker har en bok med sig där de skriver ner alla roliga saker de säger på dagarna så slipar de till det så att det blir skämt. Det fins väldigt myckt information att läsa och lära under rubriken articklar på www.BigBenStandU.com. Sedan är det bara att gå in och ansöka om en tid här på www.BigBenStandUp.com under rubriken ”Uppträda”

Hur börjar man med stand up?2023-11-24T08:10:20+01:00

Det finns inga genvägar, det är bara sätta igång. Börja med att anmäla intresse här på www.BigBenStandUp.com under länken ”Uppträda” här kan man som nybörjare visa intresse och sedan bli inbokad, och detta ger naturligtvis mycket övning. Till att börja med får man några få minuter att imponera, så försök inte att imitera andra komiker. Publiken märker direkt om du lånar från någon annan och inte känns äkta! Det finns väldigt många articklar om standup på vår sida som man kan läsa om man vill göra sig redo.

Vad kostar standUp?2023-11-24T08:06:53+01:00

Det kan variera väldigt mycket. Vissa klubbar tar ända up till 400 per biljett medans till exempel www.BigBenStandUp.com bara tar runt 70-100 kronor och vissa kvällar på Big Ben StandUp är till och med helt gratis.

Hur länge varar en stand up?2023-11-24T08:06:42+01:00

Showen håller på i ungefär två timmar med en paus i mitten på 15 minuter.

Vad kostar det att boka en Standup Up Komiker?2023-11-24T08:06:27+01:00

Det kan variera ganska mycket men vi hjälper er gärna att hitta en komiker till rätt pris då vi har väldigt bra koll på hur mycket olika komiker bör ta. Vi har alla nivår från de nyaste till det mest etablerade stå-upp-komikerna i landet.

Mindre kända StandUp komiker från ca 3000:- och uppåt
Komiker kända från TV kostar oftast från ca 19000:- och uppåt
De allra mest etablerade kan kosta uppemot 60000-80000:- eller ännu mer – typ Johan Glans, David Batra, Babben m.fl.

Vart kan man se stand up?2023-11-24T08:06:05+01:00

Här på BigBenStandUp så klart. BIG BEN STAND UP är både den perfekta förfesten och den perfekta första dejten, eller bara en kväll med skratt för att ladda batterierna. Showen håller på i ungefär två timmar med en paus i mitten på 15 minuter. Efter showen kan kvällen fortsätta med fest i resturangdelen med ett stort utbud av fantastiska cocktails och drinkar.

Stand Up på engelska? When is the Stand Up in english?2023-11-24T08:05:46+01:00

Varje Torsdag byter BigBenStandUp språk och då är det Stand Up på engelska, så bjud med alla era INTERNATIONELLA vänner.
BigBenstandUp changes the languish every Thursday when it is INTERNATIONAL night at BIG BEN STAND UP.

Betalar man inträde om man äter?2023-11-24T08:05:29+01:00

Ja. Det är alltid förköp på nätet som gäller www.BigBenStandUp.com

Kan man köpa biljett dagtid?2023-11-24T08:04:36+01:00

Det går att köpa biljett dygnet runt och det är förköp på nätet som gäller www.BigBenStandUp.com

Kan man köpa biljett i dörren?2023-11-24T08:04:18+01:00

Det är alltid förköp på nätet som gäller www.BigBenStandUp.com

Presentkort för standup?2023-11-24T08:04:00+01:00

Vi säljer tyvärr inga presentkort

Om vi inte vill äta men ändå se showen, hur gör man då?2023-11-24T08:03:44+01:00

Då förbokar man biljett här på sidan och sedan är det bara att man kommer hit till resturangen och visar upp den. När det gäller insläppet av gäster tillämpar vi principen först till kvarn och man kan alltså inte förboka plats. Vi rekomenderar att komma vid 19.00 när källaren öppnar

När börjar respektive slutar showen?2023-11-24T08:03:25+01:00

Showen börjar 20.00 och brukar vara slut någon gång mellan 21.45 och 22.15.

När börjar respektive slutar showen?2023-11-24T07:59:35+01:00

Showen börjar 20.00 och brukar vara slut någon gång mellan 21.45 och 22.15.

Hur ser en standup kväll ut?2023-11-24T07:59:21+01:00

Klockan 19.00 slår vi upp dörrarna till källaren där showen kommer vara och inom kort kommer de första matgästerna. Självklart är restaurangen öppen innan för den som vill ta ett glas i baren i väntan på showen. Under själva föreställningen har vi ingen bordsservering, då det skulle störa. Därför äter man innan showen. Baren är däremot öppen under hela kvällen. Showen är uppdelad i två akter med en paus emellan och under denna paus går det bra att beställa vid borden.

Kan man äta samtidigt som man ser showen?2023-11-24T07:58:08+01:00

JA, man kan äta och dricka samtidigt som man ser Standup showen, MEN man kan dock INTE boka bord i källaren där Standup showen är. Vi rekomenderar att komma vid 19.00 när källaren öppnar för att vara säker på att få en sittplats.

Vill man boka bord och äta innan showen i restaurang delen (ej där showen är) går det bra på denna boknings sida här

Våra öppettider

Öppettider:
VARJE DAG

Showtime kl: 20.00 och källaren öppnar kl: 19.00
Inträde: 0-80 :-/ person

Restaurangen:
Måndag till Torsdag 12:00 – 01:00,
Fredag, Lördag, 12:00 – 03:00,
Söndag 12:00 – 24:00

Det är alltid förbokning som gäller

Roliga loggor

Till toppen