Big Ben StandUp sveriges bästa standup
Svenska Komiker

Svenska Komiker

Dessa komiker kanske du ser om du köper biljett!

Komiker-meny

Sedan den amerikanskinspirerade ståuppkomiken gjorde entré i Sverige i slutet av 1980-talet har den snabbt blivit enormt populär. Varje år ordnas Svenska Stand up-galan, som hyllar stjärnor i den svenska standup-världen, och på TV har ståuppkomiken fått synlighet i och med humorprogram som Sweden Live och Raw Comedy Club. Den svenska standupen är mer levande än någonsin, och nya ståuppkomiker uppstår hela tiden. Adde Malmberg var en av de första som började uppträda med renodlad standup i Sverige. År 1988 var han med och grundade Sveriges första standup-klubb Stand Up Comedy Klubb (SUCK), som håller till i restaurang Norra Brunn i Stockholm. Norra Brunn är Sveriges mest ansedda standup-restaurang och har varit en inkörsport till ståuppkomiken för många nya komiker i Sverige. Här kan man njuta av god mat och proffsig standup fem dagar i veckan med Sveriges absolut bästa komiker. Bland andra Magnus Betnér gjorde sitt första uppträdande som ståuppkomiker här och var även med i ett program av den populära serien Släng dig i brunnen år 1999, som spelades in på Norra Brunn. Andra kända komiker som uppträder regelbundet är Johan Rheborg, Henrik Schyffert och Lena Frisk för att nämna några. Betnér har sedan 18 års ålder ägnat sig åt ståuppkomik och gjort framträdanden både i radio, på scen och i TV, bland annat i TV4:s humorprogram Parlamentet.


Det är många komiker som kan leva på att bara underhålla. några av dem är Magnus Betnér, Babben Larsson, David Batra, Johan Glans, Özz Nûjen, Tomas Bonderud, Janne Westerlund, Jakob Öqvist, Johanna Nordström, Ann Westin, Sandra Ilar, Nour El Rafai, Emma Knyckare, Petrina Solange, Marcus Berggren, David Sundin, anis Don Demina, Messiah hallberg, Henrik schyffert och många fler.


David Batra och Johan Glans är två komiker från Skåne som har gjort många samarbeten ihop. Både Batra och Glans uppträdde på en tävling i ståuppkomik på hotellet Kramer i Malmö år 1994, en tävling som kom att bli startskottet för två sensationella karriärer inom svensk standup. De har bland annat medverkat tillsammans i humorserierna Räkfrossa, Kvarteret Skatan och Jättebästisar, och i filmerna Kvarteret Skatan åker till Laholm och Åsa-Nisse – Wälkom to Knohult. År 2016 åker Johan Glans på världsturnén World Tour of the World. Turnén kommer till Sverige i november, och flera av föreställningarna är redan fullbokade. Batra och Glans är tillsammans med Måns Möller, Hasse Brontén, Thomas Järvheden och Özz Nûjen även delägare i komikeragenturen Roa Produktion, som sköter bokningar för flera kända komiker i Sverige – däribland Soran Ismail, Marika Carlsson, Jesper Rönndahl, Robin Paulsson och Ann Westin. På Svenska Stand up-galan ges sedan 2002 varje år pris ut till komiker och aktörer inom standup-världen. Totalt har 14 komikerkungar utsetts genom åren, bland andra Måns Möller, David Batra, Johan Glans och Magnus Betnér. Ann Westin var den första att få priset för årets kvinnliga komiker, och efter henne har priset gått till framstående komiker som Anna-Lena Brundin, Petra Mede och Babben Larsson. Özz Nûjen, som var en av grundarna av galan, fick själv priset Årets manliga komiker år 2014. Nûjen är också den drivande kraften bakom utbildningen Standup Star, som utbildar ståuppkomiker i Stockholm. Bland andra Björn Gustavsson, som fick sitt genombrott som pausunderhållare i Melodifestivalen 2008, har gått utbildningen.


Anis Don Demina

Multitalangen Anis Don Demina känner vi både som artist och entertainer, senast som programledare i Melodifestivalen och finalist i Let’s Dance

Sandra Ilar

Sandra Ilar är den hetaste komikerna i Sverige just nu. Hon levererar en mörk humor på ett träffsäkert sätt!

Ann Westin

Ann Westin har i över 25 år roat och charmat publik över hela landet. Hon har vunnit Sveriges bästa kvinnliga komiker..

Magnus Betnér

Magnus Betner är en svensk ståuppkomiker som har varit framgångsrik i den engelsktalande världen också.

Henrik Schyffert

Henrik Schyffert är en av Sveriges största och bästa komiker. Han har skapat några av landets största humorsuccéer. 

Jesper Rönndahl

Tomas Bonderud anses av många vara sveriges mest underskattade komiker.  Men han lägger inte ut så mycket om sig själv så passa på om ni får chansen att se honom.

Nour El Rafai

Nour El Refai är en av Sveriges vassaste komiker och blev 2017 utnämd till "Årets Kvinnliga Komiker".

Nisse Hallberg

Ända sedan 2015 när Nisse vann utmärkelsen ”Årets Nykomling” har det bara gått uppåt för denna fantastiska komiker!

Johan Glans

Johan Glans är en av Sveriges mest omtyckta komiker. Han levererar humor på ett träffsäkert sätt!

Johanna Nordström

Johanna har trots sina unga ålder en stor erfarenhet av att stå på scen. Det är bara några år sedan hon körde stand up för första gången...

Jonatan Unge

Med sin skarpa kvickhet och observationshumor har Unge blivit en av de mest populära komikerna...

Nisse Hallberg

Jesper Rönndahl är en av Sveriges mest finurliga och smarta ståuppkomiker.