Simon Gärdenfors – Resan genom det Absurda och Självbiografiska

Utforska Simon Gärdenfors Unika Värld av Absurditet och Självbiografi

Simon Gärdenfors är en konstnär, serieskapare och komiker som med karaktäristisk självdistans och överraskande vändningar tar sin publik på en resa genom både vardagliga och ovanligt udda situationer.

Möt Konstnären Bakom Serierna

Gärdenfors har inte bara gjort sig ett namn som komiker utan har även varit en betydande figu i serievärlden. Han har bidragit till tidningar som Galago och Rocky Magasin och varit redaktör för Mega-Pyton, Ernie, och Svenska Mad. År 2003 släppte han sin första serieroman, ”Turist”.

Den ”Gulliga” Tecknarstilen

Trots att Gärdenfors utforskar ämnen som sex och knark, har hans tecknarstil beskrivits som ”gullig”. Med mycket runda former, inspirerade av godisförpackningar, har han skapat en unik stil. Han samlar på godisförpackningar och etiketter och har till och med plagierat dem för att skapa sina egna figurer.

Simon’s 120 Dagars Resa

Mellan 1 mars och 28 juni 2007 genomförde Gärdenfors ett unikt projekt där han reste runt i Sverige i 120 dagar och övernattade hos olika människor. Denna upplevelse sammanställdes i serieboken ”Simons 120 dagar”, som gavs ut i april 2008. Boken, som senare översattes till engelska som ”The 120 days of Simon” (2010), ger en fascinerande inblick i Gärdenfors äventyr.

”Död Kompis” – En Berättelse om Förlust

År 2012 publicerade Gärdenfors boken ”Död kompis”, där han delar med sig av sin förlust när vännen Kalle dog vid 18 års ålder. Berättelsen, tidigare publicerad som följetong i serietidningen Rocky, vann Stora Läsarprisets kategori Årets tecknade serie.

Konstnären Bakom Kontroversen

Simon Gärdenfors har inte bara skapat konst utan har även varit föremål för kontroverser. Efter mordet på Sveriges utrikesminister Anna Lindh 2003 misstänktes en person som media kallade ”35-åringen”, och Gärdenfors använde denne som inspiration i sina serier. Trots initiala misstankar friades 35-åringen senare från mordanklagelserna.

En Mångsidig Konstnär

Utöver sina serier är Simon Gärdenfors representerad som konstnär vid Nordiska Akvarellmuseet. Hans verk sträcker sig från det gulligt absurda till självbiografiska berättelser, och han fortsätter att utforska nya dimensioner av konst och humor.

Simon Gärdenfors _

Information om Simon Gärdenfors _

Hemsida: https://www.gardenfors.com/