Yvonne Skattberg – Ståuppstalang med Skarp Samhällssatir och Unik Humor

Yvonne Skattberg är en ståuppkomiker och föreläsare som har erövrat scenen med sitt unika humoristiska perspektiv. Hon belönades 2007 med priset ”Årets bästa kvinnliga ståuppkomiker” på Svenska Standupgalan, och sedan dess har hon fortsatt att förtrolla publiken med sina naiva och vassa samhällsbetraktelser.

Citat och Karaktär

Yvonne Skattberg bjuder på en humor som är både naiv och vass, där hon med skarpa samhällsobservationer och ironiska kommentarer skapar en underhållande stämning. Hennes förmåga att se vardagen på ett lite annorlunda sätt gör henne till en unik ståuppkomiker. Några av hennes citat, som ”Hur kan man bli träningsnarkoman – vad finns att missbruka på ett gym?” och ”Nu är det så långa vårdköer för höftledsoperation att det går snabbare att utbilda sig till läkare och operera sig själv,” visar på hennes skarpa och humoristiska talang.

Meriter och Pris

Yvonne Skattberg inledde sin karriär som ståuppkomiker 1997 och vann debutpriset ”Släng dig i väggen” samma år. Hon har sedan dess varit en tongivande figur på ståuppscener, revyer och krogshower runt om i landet. Juryns motivering för priset ”Årets bästa kvinnliga ståuppkomiker 2007” beskriver henne som en ”jävla standupstjärna till jänta från obygden” som charmar och oroar publiken.

Showgrupper och Föreställningar

Yvonne Skattberg har varit en del av showgruppen ”En liten Jävla Kvinnorörelse” och medverkat i föreställningar som ”En Liten Jävla julshow,” ”En Liten Jävla Krogshow,” och ”En ANNAN liten jävla show.” Hon har även deltagit i radio- och TV-program som ”Comedy fight Club,” ”Släng dig i Brunnen,” ”Stockholm Live,” och TV4:s ”Dansfeber.”

Föreställningar och Aktualitet

Yvonne Skattberg har skördat framgång med föreställningen ”Alla har ADHD,” som gick i sju säsonger i Stockholm och turnerade på teaterscener runt om i Sverige. År 2015 hade hon premiär på uppföljaren ”Alla har råd – rapport från korttidsanställningsträsket.” För närvarande är hon aktuell med föreställningen ”Grab them by the balls,” som spelas på Teater Brunnsgatan fyra och på scener runt om i landet.

Boka Yvonne Skattberg för en kväll fylld av skratt, skarpa iakttagelser och en unik humorupplevelse!

Yvonne Skattberg

Information om Yvonne Skattberg

Hemsida: https://yvonneskattberg.com/