Matilda Wildmark – Skånsk Ståuppkomiker från Göteborg

Matilda Wildmark är en framstående ståuppkomiker baserad i Göteborg med rötterna i Skåne. Hösten 2018 tog Matilda sina första, stapplande steg på standupscenen och har sedan dess blivit en oumbärlig del av den svenska humorvärlden. Med en unik blandning av råhet och charm har hon erövrat både scenen och publiken och lämnar ingen oberörd med sina träffande skämt och livliga framträdanden.

Humorstil och Erfarenhet:

Matilda Wildmark är känd för sin oförutsägbara och energifyllda humorstil som växlar mellan skarpa observationer och personliga berättelser. Med en magnetisk närvaro på scenen och en förmåga att skapa en stark koppling till publiken lyckas hon fånga intresset hos alla som har nöjet att bevittna hennes framträdanden. Hennes erfarenhet sträcker sig över ett brett spektrum av komiska sammanhang, inklusive klubbar som RAW Comedy Club och Under Jord, samt som deltagare i Lund Comedy Festival där hon 2022 tog andra plats i tävlingen Grand Comedy Slam.

Tidigare Uppträdanden och Prestationer:

Utöver sina framgångsrika uppträdanden på klubbar och festivaler har Matilda också delat sin talang som programledare både i studio och liveinför publik. Hon har varit konferencier för klubben Standup Ridå och har lett evenemang som Frame filmfestival 2020 och On Air Göteborg, vilket visar på hennes mångsidighet och förmåga att hantera olika scenarier med lätthet och professionalism.

Innan sin tid på standupscenen har Matilda utforskat andra konstformer, inklusive sång, dans och skådespeleri. Hennes bakgrund på musikdramatiska linjen på Wendelsbergs folkhögskola 2016-2018 har gett henne en bred förståelse för scenkonstens olika aspekter och har bidragit till att forma henne till den mångfacetterade artist hon är idag.

Big Ben Stand Up och Slutkläm:

Matilda Wildmark har tidigare uppträtt på Big Ben Stand Up och imponerat både publik och arrangörer med sin talang och karisma på scenen. Hennes närvaro på evenemanget bidrog till att skapa en minnesvärd och underhållande kväll för alla närvarande och bekräftade hennes status som en av landets mest lovande ståuppkomiker.

Avslutningsvis är Matilda Wildmark en ståuppkomiker som inte bara bjuder på skratt och underhållning utan också på en djupare förståelse för det mänskliga tillståndet. Med sin passion, skicklighet och unika röst fortsätter hon att erövra scener och hjärtan runt om i landet och är en artist vars framtid ser ljus och lovande ut.

Matilda Wildmark

Information om Matilda Wildmark

Hemsida: