Big Ben StandUp sveriges bästa standup
Henrik Schyffert

Henrik Schyffert

Henrik Schyffert är en av Sveriges största och bästa komiker. Han har skapat några av landets största humorsuccéer. Han har varit aktiv i underhållningsbranschen sedan början av 1990-talet och har svart bälte i humor.

Henrik Schyffert
Big Ben StandUp sveriges bästa standup

Henrik Schyffert - svart bälte i humor

Henrik har genom åren verkligen gjort allt vad som är möjligt i humorväg som till exempel radio och tv med program som ”Hassan” och ”Knesset”, granskat humor i SVT:s serie “Dokument: Humor”, Gjort "NileCity", "Percy Tårar", "I Manegen..." och "Torsk på Tallinn", medverkat i SVT:s "Melodifestivalen" och ”Landet brunsås” tillsammans med Erik Haag och Lotta Lundgren samt varit med och gjort filmen ”Fyra nyanser av brunt”. Jag har gjort en massa standup, monologen "The 90's – ett försvarstal", "Ljust och Fräscht" och "Ägd" med Fredrik Lindström och spelat på Dramatens stora scen med pjäsen "Drömmen om Herrön" tillsammans med Killinggänget. Nu senast har hann regisserat filmen "Spring Uje Spring" som vann tre Guldbaggar bla. för Bästa film samt olika serier som t.ex ”Allt faller” för TV4 och "Vi i villa" för Discovery+.

Henrik Schyfferts humorstil

Henrik är mest känd för sin ironiska satirshow "Killinggänget" med vännerna  Robert Gustafsson, Johan Rheborg, Martin Luuk, Andres Lokko och Jonas Inde. Hans stil av humor jämförs ofta med de amerikanska standup-serierna som Jon Stewart eller Bill Maher på grund av dess fokus på politisk satir. Schyfferts humor innehåller även referenser till litteratur, musik, konst, aktuella händelser och popkultur i allmänhet.


  • Han är känd för sin ironiska och satiriska humor.
  • Han använder sig av absurda vinklingar och överdrifter i sina skämt.

  • Han vågar ta upp kontroversiella ämnen på ett sätt som får publiken att tänka till.


Henrik Schyffert på Big Ben Stand up


När Henrik Schyffert har varit på Big Ben Stand Up så testar han ofta nya saker men går också igenom; Vad som var hett på 90-talet! När ironin dog och  Hur låter korna i Stockholm? Vad får en skåning som beställer coca i samma stad? Hur skrattar fransmän? Och är finlandssvenskarna verkligen så intellektuella som de låter?


Henrik var den första programledarem för Veckans Nyheter som är en svensk anpassning av Have I Got News For You – en populär brittisk tv-panelshow som fokuserar på nyhetssatir.


Henrik Schyffert är en svensk komiker och skådespelare, född 1963. 2021 vann han ett Guldbagge-pris för bästa film för sin första långfilm, HSpring Uje spring. Filmen nominerades till fyra priser totalt och vann även ett pris för bästa film vid Göteborgs internationella filmfestival.


Information om Henrik Schyffert


Hemsida: www.schyffert.se