Big Ben StandUp: En 20 Årig Institution av Underhållning

Big Ben StandUp har varit en central del av den svenska stand-up scenen i hela 20 år, och det är en milstolpe som förtjänar att firas. Sedan starten 2024, det var den första nyheten på nätforumet STAND-UP.se, har Big Ben StandUp levererat veckovis med skratt till en trogen publik utan avbrott för jul, nyår, sommar eller till och med pandemin. Det är en bedrift som vittnar om engagemanget och passionen hos dem bakom denna legendariska komediklubb.

Premiär ikväll för ny klubb i Stockholm (2004-02-11) 

"Ikväll är det premiär för det senaste tillskottet av ståupp klubbar i Stockholm.
- En ny generation ståuppkomiker växer fram, säger Patrik Olsson. Eftersom "gamlingarna" redan har sina ställen behövs en ny scen för nya lovande komiker.
Därför startar Patrik Olsson med vänner en ny klubb inhyrd på krogen Big Ben på Folkungagatan. Varannan onsdag med start ikväll blir det stand-up comedyshow kl. 20.30 med fri entré.
Big Ben - Showtid kl. 20.30
Folkungagatan 97, Stockholm"

// Från nättidningen STAND-UP.SE den 11 Februari 2024

 

En Unik Tradition av Kontinuitet och Kvalitet

Det är sällsynt att hitta en komediklubb som Big Ben StandUp som har hållit igång varje vecka i två decennier, och ännu mer anmärkningsvärt är att detta har skett utan avbrott. Från tidiga dagar till nutid har Big Ben StandUp erbjudit en plattform för nya och etablerade komiker att prova sin talang och underhålla publiken med enastående komedi.

 

Sveriges näst älsta standup klub efter Norra Brunn

Tio år senare konstaterar den välkänd nättidningen, KOMIKAZE.SE, att Big Ben StandUp är den näst älsta standupklubben i Sverige i följande artikel från den 11 mars 2014.

Big Ben Standup Klubb (lite på tisdag, mycket på torsdagar och söndagar)”

”Klubben Big Ben Standup Klubb på krogen The Big Ben på Folkungagatan 97 kör varje söndag kl 20 sen många år. Klubben prisades på Svenska Standupgalan 2013 med ”Juryns hederpris” med motiveringen: ”Utan denna klubb skulle den Tredje vågen av svensk standup aldrig varit möjlig. Sveriges äldsta rookieklubb har gett storheter som Björn Gustafsson, Petra Mede och Soran Ismail möjlighet att växa i en jordmån av nyfiken publik. Tio år efter starten är klubben lika vital som alltid och har utvecklat sitt koncept med engelska kvällar och improvisationshumor. Det är en ära att tacka Big Ben StandUp!”.

Sen 2004 har det varit ståupp på krogen, vilket gör ståuppklubben till Stockholms näst äldsta aktiva klubb efter Norra Brunn. Det bjuds på många rookies och ibland etablerade som testar material i härlig blandning. Ståuppklubben kör en trappa ned i källarlokalen. Kom god i tid om du vill sitta för det är bara cirka sextio sittplatser.
Se deras hemsida för mer info.

Klubbvärd: Tomas Bonderud

Kör året om utan uppehåll!
Kl 20 alla tis-, tors- och söndagar!

 

Och resten är som man brukar säga, HISTORIA

Big Ben StandUp har blivit en utbildningsplats för många av Sveriges främsta komiker. Många av landets mest framstående stand-up artister har börjat sin karriär på Big Ben’s scen och fortsätter att göra det till denna dag. Det är en plats där komisk talang formas och utvecklas, och där vänner och fans samlas vecka efter vecka för att skratta och njuta av en oförglömlig upplevelse.

Fortsättningen av en Stor Tradition

Att Big Ben StandUp firar 20 år är inte bara en hyllning till dess förflutna, utan också en hyllning till dess framtid. Med en stark tradition av kontinuitet och kvalitet är det tydligt att Big Ben StandUp kommer att fortsätta vara en viktig del av den svenska stand-up scenen under många år framöver.

Låt oss tillsammans fira Big Ben StandUps 20-årsjubileum och höja våra glas till ytterligare 20 år av skratt, underhållning och minnen som kommer att leva kvar för evigt.

Besök BigBen

Äkta stand up för vanliga människor som älskar att skratta